Malzemeler
250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı sirke
aldığı kadar un (bir kısmı organik tam buğday)
2 paket kabartma tozu
500 gr. peynir (tulum, beyaz, kaşar karışık)
maydanoz
2 yumurta (sarısı üstüne sürmek için, akı peynire karıştırılır)
Yapılışı
Hamur malzemeleri yoğrulup kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Sonra elde bezelenir. 200 dereceli fırında 3. seviyede 3D'de 25-26 dakika pişirilir. Yukarıdaki ölçüyle iki tepsi poğaça çıktı, yaklaşık 58-60 adet gibi.
Yorumlar
Yorum Gönder