Malzemeler
250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı sirke
1/2 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz (tarifte 2 idi)
2 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı sirke
1/2 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz (tarifte 2 idi)
2 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Üstüne;
2 yumurta akı
susam
Yapılışı
Normal kıvamda bir hamur tutulur, halkalar halinde önce yumurta akına sonra susama batırılır, sadece üstü veya her tarafı. 180 derecede fanlı ayarda, 3 seviyede, 27 dakika veya biraz pembeleşene kadar pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder