Fıstık ezmesi sevenler fıstık ezmeli kurabiyeyi daha çok sevecekler. Kıvamı nefis, ağızda dağılıyor, helva gibi ama nişastalı kurabiyenin dağılması gibi değil, kömbenin kıyırlığı gibi de değil, kendine has çok hoş bir kıvamı oldu, şekil vermek de kolay, kalıp kullanmadan, bir çatala bakıyor sadece 😊
Malzemeler
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
6 kaşık (300 gr) fıstık ezmesi (şekersiz ve biraz parçacıklı)
2/3 çay bardağı zeytinyağı (klasik boy bardak)
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı un (yaklaşık)
1/2 paket kabartma tozu
istenirse damla çikolata
Yapılışı
Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler mikserle karıştırılır (elle de olabilir tabi). Un kontrollü olarak eklenir, ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Çatalla iz yapılır.
190 dereceli alt-üst fırında yaklaşık 18 - 20 dakika veya fanlı fırında 3. seviyede 16 dakika pişirilir. Fanlının neticesi biraz daha kuru oluyor alt-üste göre.
Şahsen çikolatasız olanını daha çok beğendim, çikolata fıstıkla yakışıyor ama lezzeti baskın gelmiş.
Bu ölçüyle 40-50 arası kurabiye çıkar, büyüklüğüne göre değişir.
Yorumlar
Yorum Gönder