Tahinli Pide (Bursa'nın)



Bursa'nınki hiçbir yerinkine benzemez, tahin gölü olur üstünde, nefis.

Malzemeler

2 su bardağı su
1/3 su bardağı zeytinyağı
1/4 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı mahlep
1,3 paket toz maya (14-15 gr)

2 su bardağı tahin
1,5 su bardağı su (kontrollü ekliyoruz)
1 su bardağı toz şeker
2 kaşık pekmez

Yapılışı

Hamur mayalanmaya bırakılır, kabarınca 12 beze yapılır, bezeler az sıvıyağla elle büyütülerek açılır, kenarları biraz daha kalın bıraktım. Bir tepside 4 tane olacak şekilde dizilir.

Tahin ve şekeri karıştırıyoruz, suyu azar azar ekliyoruz, hep karıştırıyoruz. Önce tahin donup katılaşıyor, sonra su ekledikçe kıvamı incelmeye başlıyor, yine tahin kıvamına gelene kadar su ekliyoruz. Su miktarı kullandığımız tahinin kıvamına göre değişir. 

210 dereceli alt-üst fırında en alt kademede 16-17 dakika pişirilir, biraz pembeleşene kadar.

Fırınlarda toz şekeri içine karıştırmayıp üstüne serpiyorlar, isteyene şekersiz de yapabiliyorlar ve fırında satılanlar daha çok miktarda şekerli, yukarıdaki ölçüler bizim damak tadınıza daha çok uydu.


Yorumlar