Ispanaklı Boşnak Böreği



Çok pratikmiş, hazır yufka almaya gerek yok. Aynı hamurla oklavayla açarak da yapılabiliyor, yine 10 yufka çıkıyor. Veya hamurun yarısını Boşnak diğer yarısını oklava böreği yapmak mümkün.

Malzemeler

3 su bardağı su (yoğurt suyu da karışık olabilir)
7,5-8 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
biraz sirke
biraz zeytinyağı

1,5 kg ıspanak
10-12 taze soğan
1 demet maydanoz
tuz, baharatlar
zeytinyağı
isteğe göre biraz peynir

Yapılışı

Hamur yoğrulup 1 saat dinlendirilir. Bu arada ıspanaklar, taze soğan yıkanır doğranır, yağda çok az öldürülür.

Hamur 10-12 beze halinde unla açılır, servis tabağı büyüklüğüne gelince altı üstü yağlanıp 30-40 dakika bekletilir. Sıcak havalarda pek bekletilmez. Sonra masada elle çekip büyütülür. Çok kolay açılıyor, bir yufkanın açılması 1 dakika sürmüyor. Yufkada delikler olabilir önemli değil.

Harç koyulur. Rulo şeklinde sarılıp, kalın olduysa çekilip inceltilerek tepsiye yerleştirilir. Tepsinin ortasından başlayarak dolayarak koyulabilir veya uzun serilir. Üstüne de biraz yağ sürülüp 210-220 dereceli fırında önce 2. seviyede alt-üst 30 dakika, üstü kızardıktan sonra da 1. seviyede 10-15 dakika alt-üst pişirilir.

2 tepsi börek çıkıyor bu ölçülerle.

Yorumlar