Malzemeler
1 kg -veya biraz eksik- ıspanak
2 patates
taze soğan
maydanoz
dereotu
tuz, karabiber, pul biber
1,5 yemek kaşığı un
1 kepçe süt
zeytinyağ
kaşar rendesi
Yapılışı
Patatesler ince doğranıp yağda kavrulur, biraz su eklenip pişmeye bırakılır, ardından taze soğan küçük doğranmış olarak ilave edilir. Sonra ıspanakların yaprak kısımları eklenip üstü örtülür. Yumuşayınca un serpilip karıştırılır, ardından süt eklenir, kıvamı bağlanır. Büyük yuvarlak borcam tepsiye veya başka bir büyük tepsiye yayılır. Üstüne kaşar rendelenip 200 dereceli fırında 3. seviyede 18-20 dakika, kaşarlar biraz kızarana kadar pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder