Buğday Tatlısı


Babamın çocukluk lezzetiymiş, biz yeni tanıştık. Yapılışı çok basit, sunumunu isteğinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Orijinali sadece buğday ve şeker. 
Fotoğraftakinde şeker yerine pekmez var, biraz ayva kompostosunun tanelerinden var altlarda, bir de gülsuyu var. Bu kadar şey ekleyince aşureye benzedi, sade halini de çok beğendiğimizi söylemeliyim 🙂 

Malzemeler

Karakılçık buğdayı, 
şeker (veya bal, pekmez)

isteğe göre tarçın, gülsuyu, ceviz

Yapılışı

Buğday haşlanır, sıcakken suyu süzülüp kaselere alınır, istenildiği kadar toz şekerle karıştırılır. Her türlü buğday olabilir, bu karakılçık olduğu için pişme süresi uzun  (Fissler düdüklüde, ıslatılmamış hali 16 dakika).

Yerken ılık veya sıcak olması lazım ki şekeri erisin. Biz şekerle biraz mesafeliyiz o yüzden bir kaseye 2 tatlı kaşığı yetti.

Yorumlar