1 lt. süt
7 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
50 gr. tereyağ
1 paket vanilya
20 adet Eti Burçak
2 limon suyu
2 su bardağına yakın su (limon suyu ile birlikte 2,5 bardak olacak kadar)
2 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı nişasta (2 tepeleme yemek kaşığı)
5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı zerdeçal
Yapılışı
Tereyağ dışındaki malzemeler muhallebi kıvamını alıp sürekli karıştırarak pişirilir. İçine tereyağ ilave edilir, karıştırarak eritilir ve büyük kare borcam tepsiye yarısı dökülür.
Üstüne bisküviler dizilir, kalan muhallebi de dökülür.
Muhallebi ile eş zamanlı olarak limonlu pelte de karıştırarak pişirilir ve muhallebinin üstüne dökülür.
Yorumlar
Yorum Gönder