Genelde kavrulup yumurta kırılır ama sarımsaklı yoğurtlu tercih ettim, hattâ ancak bu şekilde ilk defa yiyebildim. Acıdır biraz. Kuşkonmazın yabanisiymiş, yeni öğrendim. Sarmaşık otuna İzmir'de filiz de deniyor.
Malzemeler
3 demet sarmaşık
4-5 taze soğan
tuz, karabiber
zeytinyağ
bir kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı
Otlar uç taraflarından başlayarak kırılır, semizotunu ayıklarken yaptığımız gibi kart kısmı alınmaz. Yıkanır ve doğranmış taze soğanla beraber tavaya kısık ateşe koyulur ve kapağı örtülür. Suyunu salıp çekecektir, arada karıştırılır, yeterince yumuşamadıysa az miktar su ilave edilip tekrar pişmeye bırakılır. Ilınınca servis tabağına alınıp üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder