Bu ölçüyle 12 adet tartölet oluyor. Ölçü bardağı olarak ajda bardak kullandım. (Tarif masmavi'den)
Malzemeler
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
Malzemeler
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı fındık unu (şart değil)
4-5 çay bardağı un (kontrollü eklenir)
1/2 paket kabartma tozu
4-5 erik, minik doğranmış
Kırıntı Hamuru İçin;
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı un
Yapılışı
Oda sıcaklığında yağ ve diğer malzemeler ile biraz sertçe bir hamur yoğrulur.
Yapılışı
Oda sıcaklığında yağ ve diğer malzemeler ile biraz sertçe bir hamur yoğrulur.
Hamurun çeyreğini ayırıp un, şeker ilavesiyle kırıntı hamuru yapıyoruz.
Hamur, kağıt serilmiş tartölet kalıplarına elle yayılır. Hamurun üstüne erik dilimleri sıralanır, kırıntı hamuru serpilir.
Hamur, kağıt serilmiş tartölet kalıplarına elle yayılır. Hamurun üstüne erik dilimleri sıralanır, kırıntı hamuru serpilir.
190 dereceli fırında alt üst ayarda 30 dakika, 2. seviyede pişirilir. Sonra 4 dakika sadece altı pişirilir, eriğin verdiği ıslaklıktan dolayı altı biraz nemli kalabilir çünkü.
Yorumlar
Yorum Gönder