Böyle bir şey hayalimde dolaşırken mutfağa geçip doğaçlama yaptım; çok güzel oldu:)
Malzemeler
125 gr. tereyağ
125 gr. çikolata
2 yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayran (veya süt -evde ne varsa-)
2,5 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı kuru üzüm
1,5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
çok az tuz
Yapılışı
Benmariye eritilmek üzere çikolata parçaları koyulur, üstüne tereyağ küpler halinde eklenir. Çikolatanın çoğu eridiğinde -ki zaten çok kısa sürüyor- kase benmariden alınır, karıştırılarak tereyağ eritilir.
Toz şeker eklenip karıştırılır, bu arada biraz daha ılınmış olacaktır. Yumurtalar ve ayran eklenip karıştırılır. Ardından un, kabartma tozu karışımı, tuz, sonra da yulaf ezmesi ve son olarak da üzüm eklenir.
Küçük dondurma kaşığıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı bırakılıp üstü çok az düzlenir. (32 top çıktı)
170 derece ısıtılmış fırında 3D ısıtmada 3. seviyede 12 dakika pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder