Sulu yemeğinden biraz daha güzel, işin içinde beşamel sos ve kaşar olduğu için. Daha başka gratenlerde buluşmak üzere :)
Tarif yeşilkivi'den, onun tarifleri pişman etmez genelde, tavsiye ederim.
Malzemeler
1 küçük karnabahar
1/2 limonlu, tuzlu su
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
200 gr. kıyma
zeytinyağı, tereyağı karışımı
tuz, karabiber, pul biber, nane
1,5-2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme değil)
biraz zeytinyağı
kaşar rendesi, tuz
Yapılışı
Karnabahar tuzlu ve limonlu suda haşlanır.
Yağda soğan şeffaflaşıncaya kadar kavrulur, ardından sarımsak, sonra kıyma da ilave edilir, beraber kavurmaya devam edilir, baharat ilave edilip karıştırılır.
200 gr. kıyma
zeytinyağı, tereyağı karışımı
tuz, karabiber, pul biber, nane
1,5-2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme değil)
biraz zeytinyağı
kaşar rendesi, tuz
Yapılışı
Karnabahar tuzlu ve limonlu suda haşlanır.
Yağda soğan şeffaflaşıncaya kadar kavrulur, ardından sarımsak, sonra kıyma da ilave edilir, beraber kavurmaya devam edilir, baharat ilave edilip karıştırılır.
Beşamel sos için yağda un kavrulur, biraz rengi ve kokusu değişince soğuk süt eklenip çırpılır. Kaynama noktasına gelince kaşar rendesi ilave edilir. Sütü kontrollü eklemekte fayda var, Yumuşak bir kıvamda bıraktım, yani sos olduğu belli olacak şekilde. Kaşar ekledikten sonra biraz daha süt kaldırıyor.
Küçük kare borcama (20 cm.lik) haşlanmış karnabaharlar alınır, Üstüne kıymalı sos, onun üstüne de beşamel sos kaşıkla yayılır. 200 dereceli fırında alt-üst ayarda, 2. kademede üstü pembeleşene kadar pişirilir, 30 dakika civarı zaman alır.
Elinize sağlık bayılırım bu yemeğe ben de yapıyorum sık sık sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim, biz de bayıldık :)
SilÇok güzel olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSil