Karnabahar Kızartması


Karnabaharın en çıtır hali. Kokusu da hissedilmiyor sarımsaklı yoğurt eşliğinde olunca.

Malzemeler

1 orta boy karnabahar
yarım limon suyu
tuz

2 yumurta
1 şişe maden suyu (200 ml)
1 su bardağı un

kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Karnabahar çiçeklerine ayrılıp tuzlu, limonlu suda biraz yumuşayana kadar haşlanır; 7-8 dakika gibi. Süzülüp ılıtılır. Yumurta, maden suyu ve un çırpılır. Karnabahar parçaları bu sosa bulanıp kızgın yağda kızartılır. Peçete serilmiş bir tabağa alınıp fazla yağından kurtarılır.

Servis önerisi; üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve toz biber yakılmış yağ gezdirilir.

Yorumlar