Kıymalı olmasına rağmen hafif bir yaz yemeği oluyor.
Malzemeler
1 kg. kabak
200 gr. kıyma
1 büyük soğan
1-2 diş sarımsak
2-3 domates
1/2 demet dereotu (veya 1 demet)
tuz, karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı limon suyu
1/3 su bardağı zeytinyağı + kızartmak için gerektiği kadar
Yapılışı
Kabakların kabukları bıçağın tersiyle çok az sıyrılır, kabaklar önce uzunlamasına kesilip sonra iri dilimlere bölünür ve kızartılır. 1 kaşık yağ kullanarak az yağlı fritözde kızartıyorum ve 30 dakika tutuyorum, hafif oluyor. Kabaklar kızarırken diğer yanda yayvan bir tencerede önce soğan kavrulur, ardından ince dilimlenmiş sarımsak ve kıyma kavrulur. Rondoda çekilmiş domates eklenip suyu çektirilir, baharatlar eklenir. Bu arada pişen kabaklar ve dereotu ilave edilir, çok az da sıcak su eklenip 2-3 dakika kısık ateşte tutulur. Demlenince yemeğe hazırdır.
1/3 su bardağı zeytinyağı + kızartmak için gerektiği kadar
Yapılışı
Kabakların kabukları bıçağın tersiyle çok az sıyrılır, kabaklar önce uzunlamasına kesilip sonra iri dilimlere bölünür ve kızartılır. 1 kaşık yağ kullanarak az yağlı fritözde kızartıyorum ve 30 dakika tutuyorum, hafif oluyor. Kabaklar kızarırken diğer yanda yayvan bir tencerede önce soğan kavrulur, ardından ince dilimlenmiş sarımsak ve kıyma kavrulur. Rondoda çekilmiş domates eklenip suyu çektirilir, baharatlar eklenir. Bu arada pişen kabaklar ve dereotu ilave edilir, çok az da sıcak su eklenip 2-3 dakika kısık ateşte tutulur. Demlenince yemeğe hazırdır.
Yorumlar
Yorum Gönder