Burada daha kalorili yiyecekler olur genelde ama bu aralar yarışma projesi vs. derken yoğunluktan yeni kurabiyeler denemeye zamanım olmadı.
Deniz börülcesini yıllar öncesi denemiştim; sonrasında çok da özlemedim. Bu sene tekrar gündeme aldık, içine çok az sarımsak ilave ettim, artık özleyeceğim bir hale geldi :) Yine çok az sarımsaklı yazlık bir salatam daha var, onu da yazın yazarım inşallah.
Malzemeler
1 bağ deniz börülcesi
1/2 limon (max.)
1 diş sarımsak (max.)
zeytinyağı
Yapılışı
Deniz börülcesi yıkanıp, kaynar suya atılır, 10-15 dakika kadar haşlanır. Dalları çok ince, taze ise 15 dakikayı bulmamasında fayda var. Sonra süzülüp ılındığında dalları teker teker baş kısmından tutulup sıyırarak temizlenir. İçindeki kılçık gibi kısımların hepsinin ayıklanması gerekiyor.
Temizlemeye başlamadan önce 1 diş sarımsak, limon suyuna bırakılır. Temizlendikten sonra limon sosu ve zeytinyağı gezdirilir, tuz kullanmaya hiç gerek yok. Sarımsağı limon suyuyla bir süre bekletip kokusunu bıraktıktan sonra süzersem daha hafif oluyor bana göre; sarımsakla biraz mesafeliyiz çünkü.
Yorumlar
Yorum Gönder