Kaya Kurabiye


Zengin içerik, zengin lezzet ve klasik bir tarif.

Malzemeler

250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
3 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
aldığı kadar un (4,5 su bardağı aldı)
1 paket kabartma tozu
1 çay fincanı kuru üzüm,  incir,  kayısı karışımı
1 çay fincanı iri dövülmüş ceviz
üzerine serpmek için pudra şekeri (isteğe bağlı)

Yapılışı

Ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp bezelemeden tepsiye dizilir. 180 dereceli alt üst fırında 3. seviyede 24 dakika (biraz pembeleşene kadar pişirilir) Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.

Not: Kuruyemişleri göz kararı koydum, 1 su bardağından daha fazla olduğunu zannediyorum o yüzden çay fincanı yazdım. 

Yorumlar