Marketlerde satılan ve bir yöremizin adıyla meşhur olmuş markanın tuzlu kurabiyesi var, üstü susam kaplı. Ağızda dağılan harika bir kıvamı var. Onu yakalamaya çalışmıştım ama daha güzel oldu :) Onlar biraz daha küçük yalnız.
Malzemeler
250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta sarısı (akı üzerine)
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1/2 çay bardağı nişasta
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
susam, çörek otu
1 yumurta akı
Yapılışı
Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler yoğrulur, Son olarak un ve kabartma tozu eklenir. Kıvamı oyun hamuru gibi olana kadar un eklenir. Sonra küçük parçalar koparılıp elde yuvarlanır, Önce yumurta akına sonra susama bulanıp tepsiye dizilir. 180 derecede 3D ayarda 3. kademede 30-35 dakikada pişer. 55 tane civarı çıkıyor.
Not: Yumurta akı 1'den fazla da gidebilir. Ve teker teker yuvarlamak bazen zamana sığmıyor; tezgahta merdaneyle açılıp üstüne susam da serpilebilir ama bu hali daha güzel oluyor.
Eline sağlık, Alaçatı Ev Kurabiyesi markası değil mi bahsettiğin, biz ofiste epey bağımlısı olduk bu minik susamlıların :) Ben de deneyeyim evde yapmayı. Teşekkürler tarif için.
YanıtlaSilEvet bildiniz, biz de ofiste abone olmuştuk :) Ayrıca tahinli ruloları da nefis, denemişsinizdir zaten ;)
YanıtlaSilTahinlisinden ziyade Sakızlı Kurabiyesinin bağımlısıyım ben :) Onun da formülünü bulmam lazım :)
SilŞöyle bir denemem olmuştu, işinize yarayabilir:
Silhttp://buzlubadem.blogspot.com.tr/2010/07/damla-sakzl-un-kurabiyesi.html