Tarifinde çok değişik bir şey olmasa da, şekli itibariyle birkaç yıl önce çok popüler olmuştu.
Malzemeler
3 yufka
1 yumurta
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
250 gr. peynir
maydanoz
Yapılışı
Yufka tezgaha serilip 4 eşit parçaya bölünür. Harç, her tarafına fırçayla sürülür. Her bir çeyrek parça, dairenin merkezi ve yayın ortası birleştirilerek fiyonk şekli verilir. Fiyonkun her iki kolu da ortada birleştirilip üst üste koyulur. Orası, böreğin peynir koyma yeri. Peynir koyulup pileli kısma doğru sarılır, sonra pileli yeri üste getirilerek tepsiye dizilir. Yapımı anlatımından daha kolay olan bir tarif :)
180 derecede 3. seviyede pizza ayarında 20-22 dakika pişirilir.
Böreği ıslatmak için yapılan harç, sadece su ve yağdan da oluşabilir aslında; öyle daha çıtır oluyor. Ama ertesi günü ısıtıp yemek için biraz yumurta, yoğurt ilaveli tercih ediyorum.
Yorumlar
Yorum Gönder