Mantarlı Pilav


Hayranı bol bir tarif bu.


Malzemeler

2 su bardağı pirinç
500 gr. mantar
2,5 su bardağı su
-varsa- az miktarda et suyu (su miktarından azaltarak)
1 limon
tereyağ, zeytinyağı
tuz, -isteğe göre- zerdeçal

Yapılışı

Pirinç, tuzlu suda ıslatılır. Mantarlar -bence- yıkanır. Başka türlüsü içime sinmiyor çünkü. Sonra büyüklüğüne göre 2'ye, 4'e vs. bölünür. Kesilen mantarlar 1/2 limon sıkılmış suya atılır. Zeytinyağda pişmeye bırakılır, yarım limon sıkılır. Ara ara karıştırılır, suyunu çektiğinde tereyağ ve pilavın suyu eklenir. Et suyu varsa 1-2 kepçe kadar kullanılır, daha lezzetli olur. Su kaynadığında yıkanıp süzülmüş pirinç eklenip pişirilir. Dinlendirilip afiyetle yenir.

Yorumlar