Kestane Püreli Çikolatalı Tart - 2


Tartları çok severim, hem şık hem pratik. Hele dolgu malzemeleri hazırsa çabucak hazırlanıveriyor. Bu misalde olduğu gibi :)


Hamur Malzemeleri

125 gr. tereyağ (soğuk)
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri (42 gr.)
250 gr. un
1 çay kaşığı kabartma tozu (tercihe bağlı)

380 gr. kestane püresi (1 küçük kavanoz)
200 gr. krema
200 gr. bitter çikolata

Yapılışı

Hamur çok fazla yoğrulmamak kaydıyla hızlıca birleştirilir, kalıba yayılır ve 175 dereceli fırında pişirilir.

Krema kaynatılıp çikolata ilave edilir, sıcaklığıyla eritilir. Kestane püresi de eklenir ve soğutulup mikser ile çırpılır. Soğumuş olan tart hamurunun içine doldurulup buzdolabına dinlenmeye alınır. 1-2 saat sonra yemeye hazırdır.

Yorumlar

  1. Muhteşem bir lezzet olmuş,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Şimdi Nurlu Mutfakta'ya bir göz attım da, daha çok vaktim olsaydı, saatlerce çıkamazdım siteden :)

      Sil
  2. vallahi bende çok severim tartı:) birde kestane ve çikolata birleşmiş yenmezmi:) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.
    Huma S.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ilginize, iltifatınıza.

      Sil

Yorum Gönder