Köfteleri, patatesleri kızartıp koyarsak İzmir köfte oluyor. Onu da yayınlarım inşallah. Bunu yapmak daha az uğraştırıyor tabi ki.
Malzemeler
800 gr. kıyma
3 dilim ekmek
1 büyük soğan
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber, kimyon, pul biber vs.
4 patates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı tuz
2-2,5 su bardağı sıcak su
tereyağ + zeytinyağı
Yapılışı
Kıyma diğer malzemelerle birlikte yoğrulur, bezelenir. Patatesler elma dilimi şeklinde dilimlenip göveçin zeminine dizilir. Üstüne köfteler sıralanır, sos malzemeleri ocakta kaynatılıp üstüne dökülür. Parçalar halinde tereyağ koyulur ve biraz zeytinyağı gezdirilir (bunun ölçüsü yok, göz kararı).
180 derece 2. rafta 3D pişirme (turbo) 90 dakikada pişti, köfteleri yanmasın diye çevirdim.
Malzemeler
800 gr. kıyma
3 dilim ekmek
1 büyük soğan
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber, kimyon, pul biber vs.
4 patates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı tuz
2-2,5 su bardağı sıcak su
tereyağ + zeytinyağı
Yapılışı
Kıyma diğer malzemelerle birlikte yoğrulur, bezelenir. Patatesler elma dilimi şeklinde dilimlenip göveçin zeminine dizilir. Üstüne köfteler sıralanır, sos malzemeleri ocakta kaynatılıp üstüne dökülür. Parçalar halinde tereyağ koyulur ve biraz zeytinyağı gezdirilir (bunun ölçüsü yok, göz kararı).
180 derece 2. rafta 3D pişirme (turbo) 90 dakikada pişti, köfteleri yanmasın diye çevirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder