Islak Kek


Bütün iş yerinin onayını almış olan bu tarif, iş arkadaşım Nurhan Hanım'a ait, sadece sosun yağını ve şekerini biraz azalttım. Tadı, kıvamı çok güzel gerçekten; bu vesileyle kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum. Ölçüler büyük dikdörtgen borcam veya o ebatta bir tepsi için uygun.


Malzemeler

5 yumurta
300 gr. toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı fındık yağı
350 gr. un
50 gr. kakao
2 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı vanilya şekeri

Sos Malzemeleri

1 su bardağı süt
1/2 su bardağı fındık yağı 
100 gr. toz şeker 
25 gr. kakao 

Yapılışı

Yumurtayla şeker. sonra diğer malzemeler çırpılır. Yağlanmış kalıba dökülüp 170 dereceli sıcak fırında 2. seviyede yaklaşık 45 dakika pişirilir (kürdan testi yapıyoruz). 

Kek pişerken, sos ocağa alınıp şeker eriyene kadar karıştırılır. 

Kek çıkarılıp 5 dakika bekledikten sonra dilimlenir ve her dilim kürdanla 3-4 yerinden delinir. Ardından sos dökülür. Sosunu çektikten sonra üstüne hindistan cevizi serpilir, servise hazırdır.

Yorumlar

  1. Sos un piştiğini bilmezdim.
    O zaman hem sos hem kek sıcak yani ılık olacak.
    Deneyeyim mi?

    Hevesli ve deneysel anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene bence :)
      Aslında sos pişiyor sayılmaz, şekeri eritiyorum sadece çırpıcı yarımıyla. Sosun sıcaklığı pek kalmıyor, kek biraz daha sıcak oluyor, sos ılık gibi.

      Sil
    2. Süper oldu demeyi unutmuşum.

      Geç kalmış anne

      Sil
    3. Afiyet olsun hevesli ve becerikli anne :)

      Sil

Yorum Gönder