Bol Sütlü Su Böreği


Su böreği taklidi yapıyor yani ;) Ama taklit olarak oldukça başarılı...


Malzemeler

5 yufka
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı tereyağ + zeytinyağı karışımı (zeytinyağı azdı)
3 yumurta

beyaz peynir
maydanoz

Yapılışı

Yufkalar, aralarına fırçayla harç sürülerek büyük dikdörtgen borcama buruşuk bir şekilde serilir. 3. yufkanın üstüne peynir, maydanoz karışımı serpilir. En üstteki yufka düzgün bir şekilde yerleştirilip dilimlenir ve kalan sıvı harç her tarafını ıslatacak şekilde üstüne dökülür. 200 dereceli fırında 1. seviyede yufkalı börek ayarında (hem alt ısıtıcılar çalışıyor, hem fan) 30 dakika pişirilir. Borcam ise 1. seviyede, fırının tepsisinde ise 2. seviyede alt-üst ayarda pişiriyorum. Fırın tepsisinde fanı açınca köşeleri biraz yanıyor alt-üst daha iyi sonuç veriyor. 

Yorumlar

  1. Su Böregi taklidi yapiyor demek:)))) Bence iyi de yapiyor,ellerinize saglik.Yiyenlere afiyetler olsun

    YanıtlaSil

Yorum Gönder