Yaz kapanmadan erikli bir tarif daha :) Ama sıvı yağ, zeytinyağı olmamak şartıyla. Fındık yağı olabilir, kokmuyor.
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı mandalin suyu
1/2 su bardağı sıvı yağ + tereyağ karışımı
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
3-4 erik (ince dilimlenmiş)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı pekmez
Yapılışı
Yağlanan tepsiye pekmez sürülüp toz şeker serpilir, üstüne dilimlenmiş erikler dizilip onun da üstüne kek karışımı dökülür. 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir (fırına göre değiştiği için kürdan testi yapılır). Soğuyunca ters çevrilir.
26 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım. Fırının ikinci seviyesinde alt-üst ayarında pişirdim.
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı pekmez
Yapılışı
Yağlanan tepsiye pekmez sürülüp toz şeker serpilir, üstüne dilimlenmiş erikler dizilip onun da üstüne kek karışımı dökülür. 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir (fırına göre değiştiği için kürdan testi yapılır). Soğuyunca ters çevrilir.
26 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım. Fırının ikinci seviyesinde alt-üst ayarında pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder