Fincan Böreği


Çıtırlığıyla sigara böreğinden açık ara önde. Çocukken bizim evde bundan o kadar sık yapılırdı ki, ondan şişmanlıyorlarmış meğer. Kara listede aslında ama müthiş bir şey ne yazık ki...

Malzemeler

1 su bardağı su
3-3,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı silme tuz

200 gr. beyaz peynir
maydanoz

Yapılışı

Hamur, ele yapışmayacak kıvamda yoğrulup dinlendirilir. Sonra 6 bezeye bölünüp her biri pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına yağ sürülerek üst üste koyulup oklavayla büyütülür. 50-60 cm çapında açılır. Hamurun yarısına peynirli harç koyulur, diğer yarısı peynirli kısmın üstüne kapatılır. Elde edilen yarım ay şeklindeki hamur, kesiciyle istenilen şekillerde kesilip kızgın yağda kızartılır.

Yorumlar

  1. Melihacım nefis olmuş,ellerine sağlık.yenmez mi hiç bu nefis börek?Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. bence cok harika bi şey görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Un ölçülü tarifler favorim, elinize sağlık bunu yapacağım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder