Tarif, Tefal Actifry'a ait. (Tabi ki yapışmaz bir tencerede ara ara karıştırarak da pişirilebilir. Kaşık ölçüsü de yemek kaşığı gibi, silmeden biraz fazla) Çok hafif bir yaz tatlısı, hatta biz üstüne bal döktük tatlanması için; mayhoştu çünkü. Şeftaliye paralel bir tadı var, bir de ilaveten karamel sosunun kokusu, lezzeti...
Malzemeler
4 şeftali
2 ölçek (actifry kaşığı) toz şeker
2 ölçek pekmez
2 ölçek tereyağ
4 ölçek krema
Yapılışı
Şeftalilerin kabuğu soyulup diğer malzemelerle beraber Actifry'a alınır. Ön ısıtma yapmadan 15 dakika pişirilir. Süre bittiğinde suyunu çekmesi için yapışmaz bir tavada üstü açık 3-4 dakika kaynattım.
Tarifte bal kullanılmıştı, 40 derecenin üstündeki sıcaklıklarda balın toksik etkisi olduğu için, pekmez ve toz şekerle değiştirdim.
Serviste bal, ceviz, krema ve toz tarçın kullandım.
Malzemeler
4 şeftali
2 ölçek (actifry kaşığı) toz şeker
2 ölçek pekmez
2 ölçek tereyağ
4 ölçek krema
Yapılışı
Şeftalilerin kabuğu soyulup diğer malzemelerle beraber Actifry'a alınır. Ön ısıtma yapmadan 15 dakika pişirilir. Süre bittiğinde suyunu çekmesi için yapışmaz bir tavada üstü açık 3-4 dakika kaynattım.
Tarifte bal kullanılmıştı, 40 derecenin üstündeki sıcaklıklarda balın toksik etkisi olduğu için, pekmez ve toz şekerle değiştirdim.
Serviste bal, ceviz, krema ve toz tarçın kullandım.
Çok canım çekti,şeftaliyi de çok severim
YanıtlaSil