Pratik, hafif, lezzetli...
Malzemeler
1 lt. süt
3/4 su bardağı un
1/4 su bardağı nişasta (30 gr)
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
damla sakızı
200 ml. krema
2 su bardağı vişne
1 su bardağı su
1/2 su bardağı toz şeker
25 gr. nişasta
Yapılışı
Krema dışındaki malzemeler bir tencereye, vişne sosu malzemeleri başka bir tencereye alınır. Muhallebi çırpma teliyle, sos da kaşıkla karıştırılarak pişirilir. Muhallebi pişince krema eklenip mikserle çırpılır.
Kaselere istenilen sırayla paylaştırılır. Araya 1'er yemek kaşığı vişne sosu koyunca, üstünü süslemek için de bir miktar artıyor ve iyi oluyor. Tercihe göre hindistan cevizi veya kavrulmuş fındık vs. serpilebilir.
Footoğraftaki kaselerden 11 adet çıktı. Peki, kaseler neden plastik? işe götürmek için :)
Merhabalar canım,
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor. Bloğunu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,
Teşekkür ederim, ben de sizin takipçiniz oldum, tanıştığıma memnun oldum :)
SilBöyle soğuk sütlü tatlıları çok severim
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler:)
Yazın ne güzel gider :)Hafif ve lezzetli .Blogunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim, ben de sizi izlemeye başladım :)
Sil