Malzemeler
250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta (1'inin sarısı ayrılmış)
2 yemek kaşığı yoğurt
2/3 su bardağı kuru üzüm
2/3 su bardağı fındık kırığı (file kullandım ve biraz kavurdum)
5 su bardağı un (yarısı tam buğdaydı)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker
Yapılışı
Yağ, şeker, yoğurt ve yumurtalar karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenip yoğrulur. Benim hamurun kıvamı kulak memesinden biraz daha sertti. Sonra fındık ve üzüm eklenip ceviz büyüklüğünde bezeler halinde yağlanmış tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam / file fındık vs. serpilir. 175 dereceli fırında pembeleşene kadar -yaklaşık 25 dakika- pişirilir. Bu ölçülerle 46 kurabiye çıktı.
Yorumlar
Yorum Gönder