2 su bardağı süt (ıslatmak için)
1 lt süt
4 yemek kaşığı tepeleme un (100 gr.)
4 çay bardağı toz şeker (260 gr.)
4 yumurta sarısı
300 gr. labne peyniri
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı vanilya
1/2 kg. çilek (ayıklanıp rondodan geçirilir)
1/2 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1/4 su bardağı nişasta
1 kase dilimlenmiş çilek
Malzemeler
Labne ve vanilya dışındaki malzemeler çırpılarak pişirilirken, ayrı bir tencerede de çilek sosu karıştırılır. Pişince biraz ılınmaya bırakılıp bu arada kedi dili sütle ıslatılıp tepsiye dizilir. Ondan sonra labne ve vanilya muhallebiye eklenip çırpılır ve yarısı kedi dillerinin üstüne dökülür. Biraz dilimlenmiş çilek ve çok az çilek sosu gezdirilir. Aynı sıra takip edilerek 2. kat oluşturulur ve sosun çoğu üst katta kullanılır.
Bu ölçülerle bir büyük dikdörtgen borcam + 4'er kedi dili bisküvili 2 porsiyon çıkıyor.
1 kase dilimlenmiş çilek
Malzemeler
Labne ve vanilya dışındaki malzemeler çırpılarak pişirilirken, ayrı bir tencerede de çilek sosu karıştırılır. Pişince biraz ılınmaya bırakılıp bu arada kedi dili sütle ıslatılıp tepsiye dizilir. Ondan sonra labne ve vanilya muhallebiye eklenip çırpılır ve yarısı kedi dillerinin üstüne dökülür. Biraz dilimlenmiş çilek ve çok az çilek sosu gezdirilir. Aynı sıra takip edilerek 2. kat oluşturulur ve sosun çoğu üst katta kullanılır.
Bu ölçülerle bir büyük dikdörtgen borcam + 4'er kedi dili bisküvili 2 porsiyon çıkıyor.
Süper süper süper. Çok beğendim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silelıne sağlık cok guzel olmus
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
Sil