Spontan değişikliklerle doğaçlama bir tarif oldu. Kedi dilinden etimeke, çilekten vişneye geçişli filan...
Malzemeler
1 paket etimek
1 su bardağı çilek marmeladı
1 su bardağı su
1 lt. süt
1 yemek kaşığı tepeleme un (30 gr)
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta (30 gr)
1 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu (30 gr)
1 su bardağı toz şeker
50 gr. tereyağ
1 tatlı kaşığı vanilya
damla sakızı
2 su bardağı vişne
1 su bardağı su1/2 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı nişasta (30 gr)
Yapılışı
Etimekler büyük dikdörtgen borcama dizilip ılıtılmış çilek marmeladı + su karışımıyla ıslatılır.
Tereyağ dışındaki malzemelerle muhallebi hazırlanıp piştikten sonra tereyağ ilavesiyle mikser ile çırpılır. Etimeklerin üstüne yayılır.
Muhallebi pişerken diğer yandan meyve sosu pişirilir. Muhallebinin üstüne rastgele gezdirilir; her tarafını örtmüyor zaten. İsteğe göre üstüne kavrulmuş file fındık vs. serpilebilir.
Etimek tatlısını çok severim meyveli hiç denemedim ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok güzele benziyor bu vişneli tatları severim
YanıtlaSilellerine sağlık
teşekkür ederim arkadaşlar
YanıtlaSil