Her seferinde fırın poşetiyle yağsız pişiriyordum; bunu ilk defa denedim. Çok basit bir tarif ama fırının ayarlarını -kendime- not etmek için yazıyorum.
Malzemeler
4 tavuk baget
2 patates
limon
yarım tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz, karabiber, kekik
Yapılışı
Bagetlere limon sıkılır. Sonra yağ, salça, baharat karışımı fırçayla tavuk ve patates dilimlerine sürülür. Daha kızarmış istenirse salça miktarı arttırılabilir, yoğurt da eklenebilir. Küçük kare borcama alınıp 200 derecede 40 dakika 2. seviyede ve 3D pişirmede (turbo diyelim) pişirilir. Borcama çok az su eklenir, tabanı 1/2 cm. örtecek kadar; bu fırının pişirme önerisi.
of off :)
YanıtlaSilen sevdiğim yemekler biridir..
tok olsam bile isterim :)
Afiyet olsun.
YanıtlaSilBiz epeyidir tavuk yemiyoruz.
Özledim valla.
Özgür gezen tavuk ve yumurtasını arayan anne
Biz de epeydir yemiyorduk, sadece pazara köylülerin getirdiği özgür tavuklardan yiyorduk. Ama onların eti ancak düdüklüde pişiyor...
Sil