Fırında Tavuk Baget & Patates


Her seferinde fırın poşetiyle yağsız pişiriyordum; bunu ilk defa denedim. Çok basit bir tarif ama fırının ayarlarını -kendime- not etmek için yazıyorum.


Malzemeler

4 tavuk baget
2 patates
limon
yarım tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz, karabiber, kekik 

Yapılışı

Bagetlere limon sıkılır. Sonra yağ, salça, baharat karışımı fırçayla tavuk ve patates dilimlerine sürülür. Daha kızarmış istenirse salça miktarı arttırılabilir, yoğurt da eklenebilir. Küçük kare borcama alınıp 200 derecede 40 dakika 2. seviyede ve 3D pişirmede (turbo diyelim) pişirilir. Borcama çok az su eklenir, tabanı 1/2 cm. örtecek kadar; bu fırının pişirme önerisi.

Yorumlar

  1. of off :)
    en sevdiğim yemekler biridir..
    tok olsam bile isterim :)

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun.
    Biz epeyidir tavuk yemiyoruz.
    Özledim valla.

    Özgür gezen tavuk ve yumurtasını arayan anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de epeydir yemiyorduk, sadece pazara köylülerin getirdiği özgür tavuklardan yiyorduk. Ama onların eti ancak düdüklüde pişiyor...

      Sil

Yorum Gönder