Birkaç yıl önce atv'de Kültür Aşı Programı'nda, Ayvalık'ta bir hanım yapmıştı. Yapılışı çok pratik; yoğurmaya bile gerek yok.
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta (1'inin sarısı ayrılır)
4 su bardağı un
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
Yapılışı
Önce sıvılar ve karbonat çırpma teliyle çırpılır, sonra şeker, un, damla sakızı eklenip telle daha sonra kaşıkla karıştırılır. Cıvık bir hamur oluyor. Kaşıkla parçalar alıp tepsiye koydum (elle koyulursa elleri sürekli yağlamak gerekiyor).
Bezelerin üstüne yumurta sarısı sürülüp 175 derecedeki fırına verilir. Pembeleşene kadar pişirilir, yaklaşık 20 dakika. Bu ölçüyle 23 adet çıktı.
Bezelerin üstüne yumurta sarısı sürülüp 175 derecedeki fırına verilir. Pembeleşene kadar pişirilir, yaklaşık 20 dakika. Bu ölçüyle 23 adet çıktı.
süpermiş
YanıtlaSilellerine sağlık
Teşekkür ederim :)
SilÇok güzel olmuşlar ellerine sağlık.
YanıtlaSil