Muhallebili İncir Tatlısı


Bir çok yerde tarifi var ama en çok ev atölyesi'ninkine uydum, kahve yerine tarçın ve karanfil ilavesi de mis kokulu lezzetler'den geldi. Harika bir lezzet çıktı ortaya, esin kaynağı arkadaşlarıma teşekkür ederim.


Kek Malzemeleri

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı vanilyalı şeker
9 incir (doğranıp ılık suda bekletilmiş)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karanfil
1/2 çay kaşığı zerdeçal (şifa niyetine)

Şerbet Malzemeleri

1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Muhallebi Malzemeleri

1 lt. süt
1/2 su bardağı toz şeker (100 gr.)
1/2 su bardağı un (56 gr.)
1/2 su bardağı nişasta (56 gr.)
200 ml. krema

Yapılışı

Önce incirler doğranır, sıcak suda yumuşarlarken kek için yumurta ve şeker çırpılır. Sonra un ve diğer kuru malzemeler eklenip çırpılır. Son olarak ceviz ve incir eklenip yağlanmış büyük dikdörtgen borcama yayılır. Fırının 2. seviyesinde alt-üst ayarında 170 derecede (kürdan testiyle kontrol edilerek) pişirilir. Pişme süresi 28 dakika oldu.

Kek fırındayken şerbet hazırlanır. Şeker eriyene kadar ateşte tutulur, eridikten sonra soğumaya bırakılır. 

Bu arada krema dışındaki malzemeler sürekli karıştırılarak muhallebi hazırlanır.  (3'er kaşık un ve nişasta yarım su bardağına tekabül etti, bardak ölçüsü bana daha güvenilir geliyor o sebeple bardağa veya grama çeviriyorum) Pişince ocaktan alınıp krema eklenip mikser ile çırpılır. Ara ara çırpılıp ılıtılır. 

Kek fırından çıkınca birkaç dakika sonra şerbet kaşıkla gezdirilir.

Kek soğuyunca muhallebi kekin üstüne boşaltılıp servis anına kadar buzdolabında bekletilir. Kekin sadece üstü soğumuştu, kalıbın altı sıcaktı ellediğimde ama onun soğumasını beklemedim, sorun da çıkarmadı, iyiydi. 

İlave Not: Ölçüler büyük kare borcama da uyuyor. Yapmadım ama yedim o şekilde.

İncir yoksa kuru üzümle de oluyor, test edilip onaylandı, hatta daha çok beğendim :)

Yorumlar

  1. Nefis bir tatlı ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Tatlı tarifimi her çeşiti bu blogda bulmak mümkün sanırım =)Sıklıkla görüyorum tatlı tariflerinizi ellerinize sağlık bu da gayet lezzetli duruyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili meslektaşım :)

      Sil
  3. Çok severim ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder