İlk denememde sütle pişirmiştim ama kesildi maalesef, suyla sorun çıkmıyor. Lezzetli ve pratik bir tatlı :)
Malzemeler
20 kuru incir
15-20 ceviz (iri kırılmış)
1 su bardağı su
1/3-1/2 su bardağı pekmez
Yapılışı
İncirlerin sapları kesilir, olabildiğince küçük bir yarıktan içine iri parçalar halinde ceviz doldurulur (benim zamanım yoktu; yarım, çeyrek kadar iri parçalar kullandım fotoğraftakinde). Yayvan bir tencereye dizilip üstüne pekmez ve su gezdirilir ve kısık ateşte pişirilir. Önce üstü örtülür, incirler yumuşadıktan sonra üstü açık olarak pişirmeye devam edilir, şerbeti az kalınca söndürülür.
Çırpılmış kremayla, kaymakla veya sade olarak servis yapılır.
Pekmez yerine şekerle de yapılabilir ama pekmezin şekerden daha sağlıklı bir tercih olduğunu hatırlatmak isterim.
Off Meliha, damardan olmuş bu. Kayınpederim bayılır. Teşekkürler.
YanıtlaSilMutlu anne
Ben teşekkür ederim. Benimki de bayılırdı hayatta olsaydı :(
YanıtlaSilBu arada; tadı biraz yoğun, gerçekten damardan olmuş :)
Cok güzeelll,afiyetler olsun
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilBende arada yaparım,gerçekten nefiss bir tatlı..
SilEllerine sağlık canım.
elinize sağlık cok degısık bır bloğunuz var banada beklerım sevgıler
YanıtlaSilTeşekkür ederim, hemşehriymişiz de...
Sil