Avcı Böreği



"Çin böreği" olarak da geçiyor. Güzel bir tarif, doyurucu. 


Malzemeler

350 gr. kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
tuz
istenen baharatlar
zeytinyağ

4 yufka
sıvı yağ + su karışımı

2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 tabak galeta unu

Yapılışı

Bulgur, üstüne çıkacak kadar sıcak su ilavesiyle kabarmaya bırakılır. 

İnce doğranmış soğan ve sarımsak rendesi kavrulur. Sararınca kıyma eklenip kavurmaya devam edilir. Rengi değişince bulgur da eklenir. Tuz, baharatlar ve ceviz eklenip ocak kapatılır.

Yufka tezgaha açılıp üstüne yer yer sulu yağ sürülür. İkinci yufka da serilip yine üstüne su + yağ karışımı sürülür. 12 dilim olacak şekilde kesilip harcı paylaştırılır ve sigara böreği gibi sarılır. Sarılan börekler önce çırpılmış yumurta + süt karışımına batırılıp ardından galeta ununa bulanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınıp 200 dereceli fırında 2. seviyede alt-üst ayarda rengi pembeleşene kadar pişirilir.

Yorumlar

  1. Canim ellerine saglik cok güzel görünüyor bu böregi bir ablamiz var onun sayesinde yiyoruz .Sizede afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder