Genelde yemekten çok ikramlıkları yayınlıyorum ama uzun zamandır salçalı yemek yapmayınca çok özel bir şey gibi oldu benim için :)
Malzemeler
500 gr. hindi eti (aslında ölçmedim)
1 büyük kutu konserve bezelye
1-2 soğan
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, kekik, kimyon, pul biber, nane
zeytinyağ
su
Yapılışı
Et, minimum suyla Fissler 2. kademede 25 dakika pişirilir (ya da başka bir tencerede gerektiği kadar süreyle). Varsa kemiği ayıklanıp küçük parçalara bölünüp göveçe alınır. Yağda yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Pembeleşince salça ilave edilip 1-2 dakika karıştırılır. Bezelyeler ve sıcak su eklenip kaynatılır. Baharatları eklenir ve etlerle birleştirilip 220 dereceli fırında 1 saat pişirilir. Pişip pişmediği bezelyenin kıvamından kontrol edilir.
Hindi eti biraz agir oluyor ama ben yinede seviyorum,cocuklara sevdiremedim,elinize saglik ...
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Kuzu etine benziyor hindi tavuktan ziyade, o bakımdan çok hafif değil tabi...
YanıtlaSilEkmeği bandıra bandıra yemek vardı bu nefiss yemeği..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.