Sevgili Çiğdem o kadar güzel anlatmış ki, canım çekti. Gerçekten kurutulmuş baharat haline kıyasla daha "canlı" bir kokusu ve tadı var. Yanında -elmaları çiğden ilave edilen- elmalı turta çok yakıştı, bir sonraki tarif de o olsun. Akşam yemeği de daha sonraki...
Bu hafta sonu yeni bir şeyler yapmasaydım, çalıştığım projeleri yayınlayacaktım artık herhalde; eskizleri bambu servisin üstüne koyup fotoğrafını eşimden isteyerek :) Hele akşam yemeği olarak salçalı sulu yemek yapmak oldukça iyi geldi, uzun zamandır sadece hafta sonu yemek yapmaya vakit bulabiliyorum. O da fırında beşamel soslu bilmem ne, elbasan tava vs. ve bir çeşit çorba şeklinde tezahür ediyor.
Malzemeler
1/2 lt. su
1 tatlı kaşığı zencefil rendesi
fincan başına 1 dilim limon ve 1 çay kaşığı bal
Yapılışı
Kaynar suya zencefil atılıp 1-2 dakika kaynatılır. Süzülüp limon ve bal ilavesiyle içilir. Balsız da olabilir istenirse.
Teşekkür ederim paylaşım için Meliha m.
YanıtlaSilAfiyet olsun.
Bak alacaktım pazar dan unuttum iyimi.
Bu kız gider pilateseeee...
Haydi Bismillah diyen anne
Rica ederim, asıl ben teşekkür ederim. Hepimiz severek içtik, hatta 2 yaşını doldurmayan minicik yeğenim bile içti :)
YanıtlaSil