Madem hamarat Pinky mutfağa girince yapmış, medura da yapabilir :) Pinky'ye teşekkürler, elmalar pişirilmediği için pratik ve de güzel bir tarif :)
Tart Hamuru
125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
9 yemek kaşığı tepeleme un (2 su bardağından biraz fazla)
1/2 paket kabartma tozu
Elmalı Harç
4 elma (tercihen yeşil)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı kuş üzümü
Yapılışı
Hamur malzemeleri sırasıyla karıştırılır. Son olarak un ve kabartma tozu karışımı eklenir. Çok sert olmayan bir hamur elde edilir, un miktarını tarifteki gibi yazdım ama kontrollü koymakta fayda var. Dörtte biri ayrılıp kalanı kalıba yayılır.
Elmalar rendelenip diğer harç malzemeleriyle karıştırılıp hamurun üstüne yayılır. Kalan hamur unlanmış tezgahta oval şekilde açılıp bıçakla uzunlamasına aralıklı çizikler atılır. Aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi (baktım anlatamıyorum, ArchiCAD'te hazırladım). Sonra bu hamuru tartın üstüne getirip elipsin kısa kenarından tutup çekince çizikler aralanıyor ve şerit şerit hamur hazırlamaktan daha kolayca halletmiş oluyoruz. Yapmak anlatmaktan daha kolaydı aslında :) Hattâ 9 aks yapmamışımdır muhtemelen, şemadakinden daha az yapmışımdır...
175 dereceli fırında üstü pembeleşene kadar pişirilir. 26 cm.lik bir kalıp için uygundur. Üstüne pudra şekeri de yakışır da fazla şeker yememek için dökmedim.
Hamarat Meduracim cok güzel anlatmissin yapımını. Ellerine saglık nefis gözüküyor ;)
YanıtlaSilTeşekkür ederim, hem tarif için hem de iltifatların için :)
YanıtlaSil2013 senesinin tüm insanlık alemi için sağlık,huzur,mutluluk, sevgi,saygı,barış,bol şans ve bereket dolu geçmesini yüce RABBİMDEN niyaz ederim...
YanıtlaSilamin, ve de sureten insanlık alemindenmiş gibi görünen insanlıktan yoksun bireylerin artık insanlık alemine adım atmalarını dilerim. Böylece biz de bütün dünya da terörden kurtuluruz mesela...
SilÇok güzel anlatmışsın, çok da hoş görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
SilHımmm olur bu, yapmalı. Görüntü süper. Denenecek, sevgiler...
YanıtlaSilÇok da lezzetli görünüyor =) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilŞöyle bir bloğunuza baktım da bu ne çeşitlilik bayıldım tatlılara.Sevgiler...=)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Ben de bir müsait zamanda sayfanızı ayrıntılı inceleyeceğim inşallah :)
Sil