Zerdeçalı özellikle Ender Saraç çok tavsiye ediyor. Bir kere de bu bahaneyle kek yapayım bari :) Bir de kritiğini yapayım; bana eskiden beri yoğurtlu kekler biraz yağlı gibi gelirdi, bu özelliği lehime kullanmak için süt yerine yoğurt kullanıp yağı azalttım. Zerdeçal lezzeti ve kokusu belirgin bir baharat değil, tarçın gibi değil mesela. Aromadan ziyade gıda boyası efekti verdi diyebilirim.
Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı fındık yağı
1/4 su bardağı limon suyu (ve kabuğu rendesi)
2,5 su bardağı un
5 gr kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
5 gr. karbonat
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Yapılışı
Yapılışı için bkz. diğer kekler diyeceğim artık neredeyse. Bu zaten yayınlanan ellinci kek olmuş...
Kurabiye ve keklerde kullanırım güzel bir tat veriyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilçok güzel olmuş
YanıtlaSilellerinize sağlık
tarifi bilmeden doğru kek yapmışım. yihhhuuuu. eline sağlık
YanıtlaSilSenin de eline sağlık :)
Sil