Biraz da Avusturalya mutfağına gidelim. Büyük kare borcamda 36 adet lokum kek çıkıyor, kalabalık misafir için bereketli ve aynı zamanda şık bence.
Kek Malzemeleri
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
200 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sos Malzemeleri
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı kakao (50 gr.)
50 gr tereyağ
2 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı
Tereyağ önce şekerle sonra yumurtaların ilavesiyle çırpılır. Süt eklenip çırpılır tekrar. Diğer kuru malzemeler karıştırılıp ilave edilir, çok az çırpılıp yağlanmış büyük kare borcam veya o ebatlardaki bir fırın kabına boşaltılır. 170 dereceli fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
Kek fırına atılınca sos malzemeleri bir kapta çırpma teli yardımıyla pişirilir. Bir taşım kaynadığında ocak söndürülür, tereyağ eklenip karıştırılır. Ara ara karıştırılarak kabuk bağlamadan soğuması sağlanır.
Kek soğuduğunda dilimlenip (6x6'lık matris oluyor) çatalla önce sosa sonra hindistan cevizine bulanır. Servise hazırdır. Veya servis anına kadar buzdolabında muhafaza edilebilir.
Görüntüsü çok hoş gerçekten de. Hiç denemedim ama denemek lazım. Teşekkürler bu güzel tarif için.
YanıtlaSilHay maşallah, harika.
YanıtlaSilEllerinize sağlık görüntü mükemmel:) sevgilerimle
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
Silher zaman misafirlerime yaparım . hem lezzetli hem de sunumu çok şık. ellerine sağlık...
YanıtlaSil