Bir Rumeli tarifi olan dızmanayı internetteki tariflerin sentezi olarak uyguladım, o yüzden belli bir kaynak veremiyorum.
Hamur Malzemeleri
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket instant maya
1'er tatlı kaşığı toz şeker ve tuz
aldığı kadar un
biraz çökelek (olmasa da olur)
Sos Malzemeleri
125 gr. kaymak
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Hamur yoğrulup kabarmaya bırakılır. Sonra mandalin büyüklüğünde yuvarlak bezeler yapılıp yağlanmış tepsiye dizilir. Bu aşamada üstü örtülüp 5-10 dakika daha dinlendirilirken sos hazırlanır. Sos malzemeleri -önce kaşık sonra blender yardımıyla- karıştırılır.
Çökelek koyulacaksa, 3 parmakla çöreklerin üstüne bastırılarak çukurlar oluşturulup oralara çökelek koyulur.
Sos, fırçayla bezelerin üstüne sürülür. Artanını da üstüne gezdirdim. Artması normal mi, sosu daha az mı yapmam gerekiyordu, bunu bilmiyorum. Bilenlerin yorumlarını bekliyorum :)
180 dereceli fırında pişirilir.
Bu ölçülerle 8 beze çıktı, 30 cm. çapındaki bir tepsiye tam geldi.
bol kalorili ama güzel tarif afiyet olsun...
YanıtlaSilteşekkürler...
SilNefiss gözüküyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilharika görünüyor,gece gece görmek iyi gelmedi bana:)
YanıtlaSilellerine sağlık..
Peki tadını beğendin mi??
YanıtlaSilBirde hepsi birbirine yapışmış gözüküyor, öyle mi olmalıydı.
Detaycı anne Çiğdem
Evet, tadı güzel. Poğaça gibi ama kabuğu poğaçadan daha yağlı.
SilAslında tam olarak birbirine yapışık değil, sos da biraz öyle gösteriyor. İçinde yüzdüğü sosun pişmiş hali, aralardaki üçgenler. Önce daha büyük tepsiye koymuştum, sonra tereddüt edip küçüğüne koydum, çünkü çeşitli sitelerdeki fotoğraflarda yapım aşamaları vardı, onlara benzetmeye çalıştım ama yanımda yapılırken hiç görmedim :(
Mmmm nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSiladida pek ilgincmis ee tadi nasildi?ellerine saglik canim.
YanıtlaSilTadı poğaçaya benziyor, biraz daha yağlısı ama bezelerin içi değil dış kabuğu yağlı.
SilSağol Medura.
YanıtlaSilDenersem haber ederim.
Hala pilatesçi anne Çiğdem
of of nasıl güzel kabarmış. Afiyet olsun.
YanıtlaSilGörüşmek üzere
http://www.bakbuharika.blogspot.com
http://www.facebook.com/harikadekorasyon
CANIM KANDİLİN MÜBAREK OLSUN...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK HARİKA PUFUDİKLER..
Teşekkür ederim, senin de mübarek olsun :)
Silİlk defa gördüm ve duydum, eminim güzeldir hamurlu olsun ne olursa olsun :)
YanıtlaSilKaymak yerine krema da olur mu acaba? Ama manzarası müthiş. Elinize sağlık.
YanıtlaSilAslında tarifte kaymak diye okuyunca benim de aklıma krema koymak gelmişti ama ilk defa yaptığım için esas haliyle yapmak istedim. Benim fikrim; krema da olur çünkü sütle yapanlar da var, ona dayanarak söylüyorum.
SilTeşekkür ederim.
Bende ilk kez görüyorum değişik bir tarifmiş denemek lazım tabi.
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
Hımmm harika bir lezzete benziyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
Sil