Şekersiz ama tatsız değil; katı pekmez* kullandım. Aslında katı pekmezi tüketmek için yaptım. Ve bu vesileyle rafine şeker kullanmadığım bir tarife ulaşmış olduğum için çok memnunum :)
Malzemeler
3 yumurta (iri değil)
3,5 yemek kaşığı katı üzüm pekmezi
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı fındık yağı
2 su bardağı kepekli un
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı ceviz kırığı
Yapılışı
Yumurtalar pekmezle çırpılır, sonra sıvılarla beraber çırpılır. Ardından ceviz dışındaki malzemeler eklenip çırpılır, son olarak ceviz ilavesiyle kağıt kapsüllere paylaştırılır. 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirilir. 13 adet çıktı.
* Kendisiyle bu kış tanıştım. Kıvamı tereyağa göre biraz daha sert, ilginç bir ürün. Kuru üzüm ve suyla yapılıyormuş. Kilis'te üretilmiş, başka yörelerinki de çok farklı olmasa gerek. Kaşık kaşık yemek biraz zor benim için, ben de bu şekilde tüketmeye karar verdim. Hem kekler daha sağlıklı olsun :)
çocukluğuma götürdü beni:)) bu pekmezi ne kadar da çok severdik:) uzun zaman oldu yemeyeli, geçenlerde karşılaştık ama çocuklar pek sevmediler:(
YanıtlaSilkeklerin şekersiz olması harika, ellerine sağlık, sevgiler...
Teşekkür ederim, benden de sevgiler :)
SilMerhaba, çok güzel bir şekilde değerlendirmişsiniz, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPekmezin bu çeşidii daha önce görmedim. Çok kuvvetli bir yiyecek olmalı...
Sevgiler.
Galiba oldukça kuvvetli, ben çay kaşığıyla bile yiyemiyorum...
SilSizde bendensiniz galiba, sağlıklı mutfak takıntıları.Süper olmuş, elinize sağlık
YanıtlaSilwww.ihlamurcum.com
Sürekli dikkat edemesem de yapabildiğimde çok memnun oluyorum :)
Silçok az kullanmışsın pekmezi, katı pekmezi daha önce hiç duymamıştım iyi bir fikire benziyor bulup almalı
YanıtlaSilellerine sağlık güzel bir hafta dileklerimle...
Canim ellerine saglik cok da güzel hafif olsun .Pekmezin mis gibi kokusu bile yeter afiyetler olsun.
YanıtlaSil