Aslında vişneli kup ve çilekli kupu tercih ederim ama buzdolabında varlığını unuttuğum kiviler gördüm. Bu tatlı, onları değerlendirme tarifi oldu.
Malzemeler
1 lt. süt
4 yemek kaşığı un (76 gr.)
2 yemek kaşığı nişasta (16 gr.)
1 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
200 ml. krema
6 kivi
1 çay bardağı toz şeker (69 gr.)
2 yemek kaşığı nişasta (16 gr.)
6 kivi
1 çay bardağı toz şeker (69 gr.)
2 yemek kaşığı nişasta (16 gr.)
Yapılışı
Bir tencereye muhallebi malzemeleri, başka bir kaba kivi sosu malzemeleri alınır. Muhallebi için (vanilya ve krema dışındaki malzemeler) sürekli çırpılarak pişirilir. (Bu pişme aşamasının yaklaşık yarısında meyve sosu pişirilmeye başlanır.) Muhallebi kaynamaya başlayınca ocak kapatılıp vanilya ve krema ilave edilir, mikserle çırpılır. Kaselere boşaltılır, biraz ılınınca (üstü kabuk tutunca) meyve sosu dökülür.
Belki damla sakızı da yakışırdı, bilmiyorum. Neredeyse her tarife koyarım, buna nedense koymadım.
Bu tarifle 10 kup çıktı ama birinin meyve sosu yok.
Belki damla sakızı da yakışırdı, bilmiyorum. Neredeyse her tarife koyarım, buna nedense koymadım.
Bu tarifle 10 kup çıktı ama birinin meyve sosu yok.
Sütlü tatlilari seviyorum hafif ve yazin soguk olarak servis cok güzel oluyor .Ellerine saglik sevgiler .
YanıtlaSilharika olmus :)
YanıtlaSilellerine saglik :)
sabah sabah ohh mis gibi....ellerine sağlık ablam.dua ile...
YanıtlaSilcanım hafif nefis olmuştur.sütlü tatlılar sonraki ayın konusu o zaman denemek istiyorum.kaşıklar tepeleme mi diye sorsam galiba bir tartı almam şart artık en kısa zamanda bakayım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim yorumlarınız için :)
YanıtlaSilkeshkule, özellikle kivi alıp mutlaka yapılması gereken birşey değil bence. Madem sonraki ay sütlü tatlı ayı, çilekler de bollaşmış olacak; çileği tek geçerim.
Kaşıklar tepeleme değildi ama silme de değildi. İkisinin arası birşey. Sormakta haklısın, benim de en sinir olduğum ölçü kaşık ölçüsüdür. Sırf bu yüzden tartı aldım, bardak sorun çıkarmıyor ama kaşık zor. Tepelemeyle silme arasında öyle fark var ki; biri diğerinin iki katından daha çok. Bu yüzden birçok tarifi yapmaktan vazgeçtiğim oldu.
Sonra Fakir'in ekonomik bir modelini alıp kurtuldum. Ben aldığımda 30 küsür TL'ydi. Tefal'e 100 TL civarında para vermeden de olabiliyormuş. Tavsiye ederim.
ben de almayı düşünüyorum en kısa zamanda yalnız tefal düşünüyordum.fakiri bilmiyorum ama önceki kullandığım arçelikti bir sene iyiydi çok sık kullanmamama rağmen.sonra pili bitti saatçiden pil aldık bu sefer bir düğmesi basmaz oldu.sonra sonra hepten kaybettim tartımı yavaş yavaş öldü:)
Silşöyle aldım mı pili değiştirince huyu da değişmesin diye tefal düşünmüştüm.senin pili bitmemiştir sanırım daha?
gerçekten kaşık ölçüsüne çok sinir oluyorum bir de kalıp ölçüsü yazmıyorlar ya tariflerde ayrıca çok methedilen tariflerlerle de başım dertte:)galiba benim damak tadımda bozukluk var,geçenlerde tarif denemekten soğumama bile sebep olmuştu.artık biz de cup,tbsp,tsp ölçüsü kullansak dimi?yabancılar çözmüş bu işi:)
çilekli deneyceğim İNŞALLAH.
Benimkinin pili bitmişti, sorun çıkarmadı keshkule.
SilSenin tariflerin benim için garantidir hiç şaşmadı bugüne kadar bunuda denenecekler listesine aldım ellerine sağlık Sosuna evdeki portakalları kullansam diye düşündüm sevgiler...
YanıtlaSilbence portakal kokusu çok yakışır, kivinin aroması zayıf çünkü. Çok iyi fikir diye düşünüyorum :)
SilAyrıca 'garanti tarif' için çok teşekkür ederim. O sizin teveccühünüz efendim:)
Bence de garanti tarifler hepsi,katılıyorum.Teşekkürler medura.Blogundaki tarifleri ilk kez gelecek misafire bile hazırlayabilecek kadar emin görüyorum.:)iyi ki varsın..keşke biraz daha sık yazabilsen...
SilÇok teşekkür ederim, inş. bu güveninizi hep hakederim.
SilKremalı muhallebinin HOŞ lezzeti, kivinin mayHOŞluğuyla muhteşem bir denge oluşturmuş. İkisinin de oranı son derece mükemmel. Eline sağlık medura...
YanıtlaSilEn HOŞu senin beğenmen :) Teşekkür ederim :)
SilBeyefendi Hürriyet'in pazar yemek sayfasını Refika Birgül yerine yazmalı diye düşünüyorum.Arman kırım'dan sonra eksik kaldı sanki yazılar.Çok iyi bir sayfa olurdu eminim.
Sil:) Ben de Mehmet Yaşin'e benzetiyorum onun yemek betimlemelerini. Bir de Yaşin'in programına özenip bazen yemekleri ocak üstündeyken yakın plan kameraya alır. Fasulyenin ağır ağır fokurdaması onun çok ilgisini çeker mesela, o gibi işte... :)
SilEşim çok sever kiviyi bu kupada eminim baylırdı..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler.
ben bayılırım kiviye,eminim nefis olmuştur ellerine sağlık...
YanıtlaSilMMMM ŞİFALI MİS
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
:)
ÖZLEDİM CANIMIN İÇİ:)
Ellerine sağlık, çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilKivili diil ama bu aralar limona takmış olup, limonlu yapacak olan anna Çiğdem
Sonra ben de limonlu yapayım bari...
SilLimonlu nasıl yapacaksınız diye sorsam,e yeter artık bu kadar soru dermisiniz acaba:)
SilBen oğlak kızlarının tarifini bekleyeceğim. Çünkü limonlu krema denemişliğim olmuştu (lemon curd), damak tadıma uymadı. Şimdi yeni bir maceraya atılmayayım gözü kapalı.
SilBen de senin gibi dolapta ne var ne yok değerlendirmeye bayılırım
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
Geçen gün eşim tarifi ve yorumları okuyup eğlendi bizimle (Mine de portakalları değerlendirmeyi düşünmüş de): "Zaten blog yazarları siz hepiniz aynısınız anlaşılan. Aaaaaa dolapta ne varmış, hadi bundan bir şey yapalım. Dilimleyip yeseniz olmaz sanki..." Çok güldürdü beni :D
SilO da birşey mi:) Gördüğümüz her objeye,ota,ağaca,çiçeğe acaba bundan ne yemek yapabilirim,nasıl bir süslemede kullanabilirim,bu yenir mi diye bakıyoruz desek:)Durum bu kadar vahim yani:)
SilKupun "çelikli"sini merak ettim. Metalik bir tadı olsa gerek. :)
YanıtlaSilBen de çok merak ettim şimdi :) Uyarın için teşekkür ederim, şimdi düzelttim :)
Silkesinlikle şık ve leziz yapılacaklr listesinde ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyo kesin deniycem eline sağlık :)
YanıtlaSilcocuklara hazir puding yedirmektense bende yaparim boyle muhallebiler ama maalesef canavarlar hazirini ole bayila yiyor.annesinin yaptiklarina burun kiviriyor.sevgiler.
YanıtlaSilne kadar kötü, çocuk işte...
Sil