Yulaflı bisküviyle damla çikolatalı bisküvi arası bir tarif oldu. Farklı içeriklerle denemelere devam edeceğim inşallah.
Malzemeler
125 gr. tereyağ
2/3 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1,5 su bardağı yulaf ezmesi
2 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 paket vanilya
2/3 su bardağı damla çikolata
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağla şeker karıştırılır. Yumurtayla birlikte yoğrulduktan sonra un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Yulaf ve son olarak damla çikolata ilavesiyle hamur hazırlanır. Klasik kurabiye hamuruna benzer kıvamda bir hamur oldu, cıvık değildi. Elle bezelenir ve yassıltılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 13-15 dakika pişirilir. Bu sürenin sonunda kenarları kızarıp üstü biraz renk değiştirmiş oluyor. Piştikten sonra yağlı kağıtla birlikte tepsiden alınıp tezgahın üstünde soğuması beklenir. Bu ölçülerle 18 adet bisküvi kıvamında kurabiyemiz oluyor.
Arkadaşım hayırlı cumalar kurabiyeler süper elle
YanıtlaSilrine sağlık sevgiler.
ımmmm.. pek güzel görünüyor:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.iyi akşamlar
YanıtlaSilBir defa tadınca alışkanlık yapacağına garanti vereceğim, yediğim en lezzetli kurabiye. Bence adı kurabisküvi olmalı!
YanıtlaSilBir defa tadınca alışkanlık yapacağına garanti vereceğim, yediğim en lezzetli kurabiye. Bence adı kurabisküvi olmalı!
YanıtlaSil