En az göründüğü kadar güzel gerçekten. Tarifi iş arkadaşım Serap Hanım verdi. Hakan Usta adında bir ustaya aitmiş. Serap Hanım'ın tavsiyesiyle şekerini azalttım ve aşağıdaki şekle geldi. Serap Hanım'a ve ustaya çok teşekkür ederim.
Malzemeler
100 gr. tereyağ
200 gr. irmik
0,5 lt. süt
250 gr. toz şeker
80 gr. toz Antep fıstığı
Yapılışı
Bir tencerede süt ısınmaya bırakılırken diğer bir tencerede eritilmiş tereyağda irmik kavrulur. İrmiğin rengi, kokusu değişince (15 dakika kavurdum) şeker, fıstık ardından sıcak süt ilave edilir. Kaynar gibi olunca ocaktan alınır. Sade irmik helvasına benzer bir kıvamı oluyor ama biraz daha yapışkan, daha koyu kıvamlı aynı zamanda. Küçük kare borcama dökülüp buzdolabında dinlendirilir. 1-2 saat sonra kesilip servise hazırdır.
Not: Cevizlisini denemeyin, Serap Hanım denemiş, tavsiye etmedi.
nefis görünüyor, nefis! Antep fıstıklı herşeye deliriyorum zaten:)
YanıtlaSilharika gorunuyor, ellerine saglik yapanin yiyenin :))
YanıtlaSilNefis olmuş canım, ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilharika görünüyor...antep fıstıklı bir tarif az bulunuyor ...denemem lazım ellerine sağlık :) birtasimkaynasin.blogspot.com
YanıtlaSilKesinlikle iddia ediyorum ki, göründüğü gibi değil. İlk anda damağımda bıraktığı aromanın verdiği hazzı çok az şeyde hissettiğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Çok başarılı, çok dengeli bir ürün diyorum, ellerine sağlık medura...
YanıtlaSilMehmet Yaşin'le aynı sofrada yemek mi yedin adura? O nasıl bir ifade öyle?
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Ay daha Cumartesi akşamı yedim ve dedim ki ne harika bir fikir. İşte tarif. Daha ne istiyiim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Sevinmiş anne Çiğdem
Ne hoş bir rastlantı olmuş, çok sevindim bu 'Lost'vari rastlantıda rol aldığıma :)
YanıtlaSiltanıştığıma memnun oldum canım
YanıtlaSil:))))
mmmmmmm miss olmuş
:)
ellerine sağlık canım
:)
bana da beklerim.
çok severim ama şekeri ve şeker içerikli her şeyi hayatımdan çıkardığımdan sadece iç geçirmekle yetiniyorum :) sevgiler
YanıtlaSilEn sevdiğim tatlı Antep sarmasıdır benim sanırım bulamadığımda yerini tutabilecek bir alternatif olur değil mi:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık mutlu hafta sonları..
evet olur, zaten onu hatırlattı lezzeti bana da. Ama daha çok benzemesi için şekerini belki arttırmak isteyebilirsiniz.
YanıtlaSilhiç duymamıştım ben bunu çok güzel görünüyor tadı nasıl acaba yapıp görmek lazım :)) ellerinize sağlık
YanıtlaSilAz sonra deneyeceğim inşAllah.Tartım bozuldu gram ölçülerini dr.oetker in kitabındaki ölçülerden ayarlamaya çalışacağım tadını çok merak ediyorum.haber veririm.:)
YanıtlaSilyağmurun dünyası, tadı çok güzel gerçekten. Tavsiye ederim :)
YanıtlaSilArife, ben de merak ettim sonucu :)
Antep fıstığı ve irmiğin birleşimi gerçekten güzel olmalı. Bunu bir gün denemeliyim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım o deneyeceğim dedim gün hakikaten de kalktım malzemeler tamam ama sadece irmik çok az kalmıştı.Yarım ölçü olsun yapayım dedim gene yetmedi:( Bir türlü irmik alıp yapamadım valla içimde kaldı bu tatlı.
YanıtlaSilkaç kişilik oluyor bu yaklaşık?
YanıtlaSilFotoğrafta gördüğünüz dilimlerden 8 tane çıkıyor, yani küçük kare borcamı '+' ve 'x' şeklinde çiziyoruz; büyüklüğünü tahmin edersiniz. Başka ikramların da olduğu bir tabakta 1 dilim iyi duruyor.
Silben sınıf arkadaşlarıma yapıp götürecektim -yaklaşık bir 10 kişilik gruba- o sebeple sordum, çabuk cevabınız için teşekkür ederim ^^ önce yarım ölçüyle bir deneyip, sonra bu tarifin iki katı ölçeğiyle hazırlayıp götürmeyi düşünüyorum (:
SilRica ederim, bence de 2 ölçü iyi, denemek de iyi oluyor.
Silyaptım!! (: sanki biraz tatlı ve sulu oldu, ama henüz dolaba koymadım, soğuyunca sonucun daha farklı olacağına inanıyorum ^^ ayrıca dediğiniz gibi önceden bir denemek her zaman fayda (:
SilPaylaşımlarını her geçen gün güzel oluyor. takip etmekten mutlu oluyoruz. Eğitim Haber ve Hidroponik
Sil