Hafif ve doyurucu bir salata. Tarifi lezzet'ten aldım.
Malzemeler
2 su bardağı pirinç (biraz büyük bir bardakla ölçtüm)
2,5 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
1 su bardağı konserve bezelye
200 gr. mısır konservesi
kornişon turşu
1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
5-6 dal taze soğan
1/2 limon suyu (veya 1; tadına bakılır)
Yapılışı
Birinci grup malzemelerle pilav pişirilir. (Ben pirinci kavurmadan pişiriyorum, ılık veya oda sıcaklığındaki tuzlu suda beklemiş pirinçleri kaynar suya bırakarak, herkes alıştığı usülde yapabilir). Konserve bezelye kullandığım için bezelyeleri ayrıca haşlamadım, pilavla birlikte pişmesi yeterli oldu. Pilav soğuduğunda geri kalan malzemeler karıştırılır, servise hazırdır.
Evlendiğim yıl sıklıkla yapardım bu nefis salatayı.Arada yapmak lazım.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilArada bende yaparım,lezzetli bir salata .Sizin yaptığınızda nefis görünüyor,ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim arkadaşlar :)
YanıtlaSilben çok beğeniyorum bu türden pilavları, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilharika olmus ellerien saglik
YanıtlaSilNefis olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilBirtürlü beceremem şu pilavı.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Beceriksiz anne Çiğdem
çok sevdiğim bir salatadır ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilKaşık kaşık dlasım geldi şu ana bu tabağa..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
sade pilav sevmeyenlere güzel bir alternatif de olaiblir
YanıtlaSilsalatanızı denedim ailecek severek yedik.ben ayrıca 1 kırmızı biberi küp doğrayıp en son ilave ettim.şık oldu.tşk ederim.
YanıtlaSilnot:twitter hesabınız yok değil mi:)
selamlar ve sevgileeeeer
afiyet olsun Oya Hanım :)
YanıtlaSiltwitter'da melihaduran ismiyle hesabım var.
çok güzel görünüyor. eline emeğine sağlık bana da beklerim yeni ama bişeyler olacak inşallah
YanıtlaSil