Malzemeler
750 gr. kuzu eti
1-2 soğan
7-8 yeşil biber
2 patates
3-4 domates
tuz, karabiber, kekik
salça
tereyağ
Yapılışı
Öncelikle kuşbaşı doğranmış olan et düdüklüde pişirilir. Küp doğranmış patatesler, doğranmış biber ve soğanlar güveçe alınıp baharatlarla karıştırılır. Pişmiş olan et eklenip küçük doğranmış domateslerle üstü örtülür. Salça et suyunda eritilip güvece eklenir. (Suyu üstüne çıkacak kadar çok koymuyoruz ama kenarından görünüyor.) Üstüne parçalar halinde tereyağ ilave edilip 250 dereceli fırında patatesler pişene kadar pişirilir.
valla ablacım o ne endam o ne duruş...bayıldım....
YanıtlaSil:D Çok tatlısın Gökçe, ne diyeyim sana :)
YanıtlaSilEllerinize saglik.... Yasasin annecikler,,,,::))
YanıtlaSilNefis görünüyor nefis.. :)
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilAnne elinden çıkan güveç kimbilir ne lezzetli olmuştur.Afiyet olsun.şifa olsun.Annenizin de ellerine sağlık.
Sevgilerimle...
Bomba olmuş bu.
YanıtlaSilE şimdi benim güveç te olmaz mı bu.
Güveçmi Göveç mi diyen anne Çiğdem
TDK hem göveç hem de güveç diye iki kelimeyi de girmiş, tercih size kalmış artık :)
YanıtlaSilHımmm nefis görünüyor:))
YanıtlaSilGüveç diyeceğim.
YanıtlaSilHastane yazıyorlar, o da Hastahane değil miydi.
TDK sözlüğü olmayan anne Çiğdem
Eğlenceli anne Çiğdem,
YanıtlaSilBenim de sözlüğüm yok; tdk.gov.tr sağolsun :)
Ayyy çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık!
YanıtlaSil