Mandalinli Kek




Çikolata ya da kakaonun verdiği baskın tadı vermiyor mandalin suyu. Ama çok hoş bir lezzet bırakıyor, mevsimi geçmeden tavsiye ederim.



Malzemeler


3 yumurta 
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tereyağ ve fındık yağı karışımı (yaklaşık 1/3'ü tereyağıydı)
1 su bardağı mandalin suyu
1/2 su bardağı nişasta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
hindistan cevizi (üstüne serpmek için)


Yapılışı


Yumurtayla şeker çırpılıp diğerleri sırasıyla ilave edilir. Kalıba döküp üstüne hindistan cevizi serpilir. 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Yorumlar

  1. Ellerinize saglik kek nefis görünüyor afiyetler olsun hayirli aksamlar .

    YanıtlaSil
  2. Günaydın canım mis gibi kokusu burnu
    ma geldi sanki ellerine sağlık sevgi
    ler.

    YanıtlaSil
  3. ımmm.. nefistir bence:)

    YanıtlaSil
  4. Mandalina, Portakal ve Limon hiç hayır demem.

    :-)
    Çiğdem

    YanıtlaSil
  5. :Mandaline portakal limon bunlar keke harika lezzetler veriyor ellerinize sağlık:)

    Muzlu keki sormuşunuz evet muzun o nefis kokusu hissediliyor çikolatanın baskın tadı yok anamur muzu ile yaparsanız 3 adet muz kullanın onun kokusu daha yoğun olduğu için kekte daha belirgin oluyor:)

    YanıtlaSil
  6. ellerıne sağlık canım rengı harıka gorunuyor kokusu da her yanı sarmıs.sevğiler...

    YanıtlaSil
  7. Mandalinali hic denememistim.... ELlerinize saglik... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder