Çikolata ya da kakaonun verdiği baskın tadı vermiyor mandalin suyu. Ama çok hoş bir lezzet bırakıyor, mevsimi geçmeden tavsiye ederim.
Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tereyağ ve fındık yağı karışımı (yaklaşık 1/3'ü tereyağıydı)
1 su bardağı mandalin suyu
1/2 su bardağı nişasta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
hindistan cevizi (üstüne serpmek için)
Yapılışı
Yumurtayla şeker çırpılıp diğerleri sırasıyla ilave edilir. Kalıba döküp üstüne hindistan cevizi serpilir. 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Ellerinize saglik kek nefis görünüyor afiyetler olsun hayirli aksamlar .
YanıtlaSilGünaydın canım mis gibi kokusu burnu
YanıtlaSilma geldi sanki ellerine sağlık sevgi
ler.
ımmm.. nefistir bence:)
YanıtlaSilMandalina, Portakal ve Limon hiç hayır demem.
YanıtlaSil:-)
Çiğdem
:Mandaline portakal limon bunlar keke harika lezzetler veriyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilMuzlu keki sormuşunuz evet muzun o nefis kokusu hissediliyor çikolatanın baskın tadı yok anamur muzu ile yaparsanız 3 adet muz kullanın onun kokusu daha yoğun olduğu için kekte daha belirgin oluyor:)
ellerıne sağlık canım rengı harıka gorunuyor kokusu da her yanı sarmıs.sevğiler...
YanıtlaSilMandalinali hic denememistim.... ELlerinize saglik... Sevgilerimle,
YanıtlaSil