Krema yemeğe sihirli bir dokunuş gerçekten, müthiş bir lezzet katıyor.
Malzemeler
1 paket makarna
1 tavuk göğsü (2 fileto)
350 gr. mantar (yaklaşık; ölçmedim, göz kararı aldım)
200 ml. krema
1 demet maydanoz
zeytinyağ
tuz, hardal, zerdeçal
Yapılışı
Makarna haşlanıp süzülür. Ben çelik tencerede kaynar suya atıp bir taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp 16 dakika altı kapalı olarak suyun sıcaklığına bırakıyorum ve pişmiş oluyor. Kaynar suya tuz atmayı da unutmuyorum tabi, onu sadece yazmayı unutuyorum :)
Ayrı bir yerde zeytinyağda önce kesilmiş tavuk etleri renkleri beyaz olana kadar çok az sotelenir, ardından dilimlenmiş mantarlar eklenir, arada bir karıştırılarak pişirilir. Suyunu çekince baharatlar ve krema eklenir, kaynayınca ocak söndürülüp kıyılmış maydanozlar eklenir. Süzülmüş makarna ilave edilip karıştırılır ve servise hazırdır.
Hayirli aksamlar blogunuzu ilk defa gördüm iyiki raslastim bu güzel tariflerle size kolay gelsin ben diyer tariflerinizede bakmaya devam edeyim .Hayirli aksamlar canim.
YanıtlaSilKesinlikle haklısın krema yemeğe müthi bir lezzet veriyor.
YanıtlaSilMakarna nefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.
ellerıne sağlık canım harıka gorunuyor makarna
YanıtlaSilkremayı bende çok severek kullanıyorum ellerine sağlık canım nefis olmuş makarnan
YanıtlaSilmutlu haftalar
sevgiler...
Şu kremalı makarnayı ne çok merak etsem de nedense hiç yapmadım =) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilKrema gerçekten çok lezzetli tat veriyor bir çok yemeğe ama kalorisi ah ah bi de o olmasa :)) neyse arada böyle güzel tariflere koymadan olmaz nefis görünüyor ellerine sağlık.....
YanıtlaSilhiç hayır denemeyecek kadar harika !
YanıtlaSilsanırım makarnanın her haline hayır diyemiyoruz ki :=)
çok sevgiler..
tavuk makarna krema muhteşem üçlü ben köri sosluda çok seviyorum. karnım açıkmadı değil resimleri gördükçe:))
YanıtlaSilhttp://sonsuzdekorasyon.blogspot.com