İlk defa göveçte pişirdim. Fırın tepsisinin çapından daha küçük olduğu için gövece çok fazla dolma sığdıramıyoruz, beni en çok cezbeden kısmı da bu zaten :) Bir de pişerken eve yayılan otantik kokusu...
Malzemeler
13 adet dolmalık biber
13 yemek kaşığı pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
5 adet taze soğan
1 kuru soğan
2 domates rendesi
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz, karabiber, kekik, pul biber, çok az tarçın ve toz şeker
Yapılışı
Çiğ olarak içi hazırlanır, biberlerin içi doldurulup tekrar biberin kapağıyla kapatılır. Kaynar su eklenip orta ateşte 45 dakika pişirilir (vaktiniz bolsa kısık ateş daha iyi olur), daha sonra fırına alınıp kapaksız olarak üstü kızarana kadar 200 derecede pişirilir, bu da yaklaşık 40 dakika alır.
ohhh miissss mis...
YanıtlaSil:))
buralara kadar geldi kokuları:)
ellerinize sağlık.
takipteyim bundan böyle.
bende beklerim sayfama.
sevgilerimle...
vezgeçilmez bir tarif...harika. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler.
cnm ellerine sağlık ne güzel kızarmıs..
YanıtlaSilvalla misss gibi olmuştur o şimdi..ellerinize sağlık:)
YanıtlaSiliste o otantik kokuyu cok severim.
YanıtlaSilEllerinize saglik
Hiç güveçte denemedim ama kokusunu tahmin edebiliyorum bu lezzetin..
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler.
önce kokusu cezbeder fırınyemeklerının zaten ...guvecte deneemdım myapmaklazım....ellerıne saglık..sevgılerımle..
YanıtlaSilgüveçte ne lezzetli olmuştur off görüntü harika zaten ellerine sağlık, bana da beklerim inşallah bu arada aşağıdaki tiramisu da da gözüm kaldı :)
YanıtlaSilBide yer olsa kaç dolma sığacak :-)
YanıtlaSil13 dolma, bizde bir hafta yenir artık.
Ben daha az dolmalık ile debeneye karar verdim.
Ellerinize sağlık.
Ukala anne Çiğde
estağfirullah, esprili anne :)
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilelinize sağlık çok güzel görünüyor
güveçte pişen her yemek çok lezzetli olur
sevgiler
Merhaba sevgili arkadaşım.
YanıtlaSilÇok eskilerde ben de zeytinyağlı dolmayı biraz pişirdikten sonra fırınlardım. Lezzetine doyulmadığını hatırlıyorum.
İyi ki yaptın d hatırlattın.
Ellerine sağlık, çok nefis görünüyor.
Sevgiler,