Zeytinyağlı Biber Dolması



İlk defa göveçte pişirdim. Fırın tepsisinin çapından daha küçük olduğu için gövece çok fazla dolma sığdıramıyoruz, beni en çok cezbeden kısmı da bu zaten :) Bir de pişerken eve yayılan otantik kokusu...




Malzemeler


13 adet dolmalık biber 
13 yemek kaşığı pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
5 adet taze soğan
1 kuru soğan
2 domates rendesi 
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz, karabiber, kekik, pul biber, çok az tarçın ve toz şeker


Yapılışı


Çiğ olarak içi hazırlanır, biberlerin içi doldurulup tekrar biberin kapağıyla kapatılır. Kaynar su eklenip orta ateşte 45 dakika pişirilir (vaktiniz bolsa kısık ateş daha iyi olur), daha sonra fırına alınıp kapaksız olarak üstü kızarana kadar 200 derecede pişirilir, bu da yaklaşık 40 dakika alır.

Yorumlar

  1. ohhh miissss mis...
    :))
    buralara kadar geldi kokuları:)
    ellerinize sağlık.
    takipteyim bundan böyle.
    bende beklerim sayfama.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. vezgeçilmez bir tarif...harika. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. cnm ellerine sağlık ne güzel kızarmıs..

    YanıtlaSil
  4. valla misss gibi olmuştur o şimdi..ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. iste o otantik kokuyu cok severim.
    Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  6. Hiç güveçte denemedim ama kokusunu tahmin edebiliyorum bu lezzetin..
    Ellerine sağlık
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. önce kokusu cezbeder fırınyemeklerının zaten ...guvecte deneemdım myapmaklazım....ellerıne saglık..sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  8. güveçte ne lezzetli olmuştur off görüntü harika zaten ellerine sağlık, bana da beklerim inşallah bu arada aşağıdaki tiramisu da da gözüm kaldı :)

    YanıtlaSil
  9. Bide yer olsa kaç dolma sığacak :-)
    13 dolma, bizde bir hafta yenir artık.
    Ben daha az dolmalık ile debeneye karar verdim.

    Ellerinize sağlık.

    Ukala anne Çiğde

    YanıtlaSil
  10. estağfirullah, esprili anne :)

    YanıtlaSil
  11. merhaba
    elinize sağlık çok güzel görünüyor
    güveçte pişen her yemek çok lezzetli olur

    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Merhaba sevgili arkadaşım.
    Çok eskilerde ben de zeytinyağlı dolmayı biraz pişirdikten sonra fırınlardım. Lezzetine doyulmadığını hatırlıyorum.
    İyi ki yaptın d hatırlattın.
    Ellerine sağlık, çok nefis görünüyor.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder